23948sdkhjf

77 millioner til ny vejbro i København

Sydhavn skal bindes bedre sammen. Det sker med en ny vejbro over Frederiksholmsløbet.
Byudviklingen i det nye Sydhavn er igen kommet op i gear og nye boliger skyder lige nu op på Sluseholmen, Teglholmen, Frederiksholm og Havneholmen. Dermed får de mange beboere og virksomheder i området endelig udsigt til, at bydelen bliver bundet bedre sammen.

Københavns Kommune vil med hjælp fra medfinansiering fra grundejerne i området bygge en ny vejbro over Frederiksholmsløbet mellem Teglholmen og Enghave Brygge.

- Broen er et særdeles vigtigt element i byudviklingen i Sydhavn og den skal bl.a. være med til at sikre en tryg og let adgang mellem Teglholmen og Enghave Brygge, siger udviklingsdirektør Niels Peter Munk fra JM Danmark A/S, der ejer flere ejendomme på Enghave Brygge.

Når det nye Sydhavn er fuldt udbygget, vil der være 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser. Store dele af de fremtidige byggerier bliver opført på kanal-øer med buede, knækkede gader, hvor mange af boligerne er omkranset af vand på flere sider. Derfor er broerne i området helt centrale for at skabe en velfungerende bydel, der også er tilgængelig for andre københavnere.

Borgerrepræsentationen besluttede torsdag i sidste uge at sætte gang i projektudviklingen af den nye bro, der efter planen skal stå klar i 2018. Byggeriet af metro til Sydhavn kan dog betyde, at etableringen af broen udskydes. Det forventes, at broen står klar senest samtidig med åbningen af metroen.

Foreløbigt er 77 mio. kr. øremærket til projektet. Den endelige pris afhænger dog meget af, hvorvidt København får endelig tilladelse af Kystdirektoratet til at bygge broen.

Københavns Kommune arbejder også på at anlægge en cykel- og gangbro over Belvederekanalen i forbindelse med etableringen af en ny havnering for cykler og fodgængere. Den bro vil efter planen stå klar allerede i 2015 og vil give cyklister og fodgængere fra Sluseholmen og Teglholmen mulighed for at droppe Vasbygade på turen til og fra Indre By.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094