23948sdkhjf

Nyt liv til gammelt renseanlæg

400 kubikmeter specialbeton. Så meget er brugt i de fem måneder, Jorton har brugt på at forvandle Hobros forhenværende renseanlæg til en ny pumpestation.
Alle kompetencerne i støbning med beton var i spil, da Jorton ombyggede noget af Hobro Renseanlæg til pumpestation med to 400 kubikmeter store spildevandsreservoirer.

400 kubikmeter specialbeton med tilslag af granit mod aggressive væsker er der sammenlagt brugt. Der er blevet anvendt 36 tons armering og udført 15 in-situ pumpestøbninger plus daglige mindre støbninger.

Med færdiggørelsen af det andet af to bassiner kunne Mariagerfjord Vand A/S den 25. november 2014 åbne for spjældet, der leder spildevand fra Hobro ind i det sidste af de to bassiner. Herfra pumpes det videre til det nye renseanlæg ved Hadsund.

En meget kompliceret opgave
Direktør Søren Erikstrup fra Mariagerfjord Vand kalder ombygningen for en meget kompliceret opgave. Udover Jortons entreprise og en maskinteknisk entreprise har en 3. faktor spillet en væsentlig rolle:

- Entreprenørerne har ikke kun været dybt afhængige af hinandens arbejde. De har været tvunget til at tage hensyn til de varierende mængder af spildevand, som hele tiden er løbet gennem rørene til rensningsanlægget. Ombygningen af det gamle renseanlæg har dermed været langt mere kompliceret end opførelsen af det hele nye og meget større renseanlæg, vi har etableret ved Hadsund, siger direktøren for Mariagerfjord Vand.

Udover opførelsen af et helt nyt bassin og renoveringen af et eksisterende har Jorton haft til opgave at ombygge et hus til anlæggets installationer. Og mens hele pumpestationen nu tages i brug, går entreprenøren i gang med den sidste etape af deres entreprise. Området omkring bassinet skal fyldes op, og der skal lægges belægning og asfalt samt beplantes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11