23948sdkhjf

Køge Kyst vælger rådgivere

Rambøll og SLA skal stå for rådgivning i forbindelse med byggemodningen af de to første etaper på den sydlige del af Søndre Havn.
I foråret indgik Køge Kyst de første betingede købsaftaler med Arkitektgruppen og Sophienberg Gruppen om boligbyggerier med ca. 165 boliger.

Før byggerierne i den sydlige del af Søndre Havn kan gå i gang, skal området byggemodnes, og Køge Kyst har nu valgt Rambøll og SLA som rådgiverteam til denne del af projektet.

- Vi har valgt et rådgiverteam med to meget kompetente virksomheder til opgaven, som vi har stor tiltro til. Vi er overbeviste om, at SLA og Rambøll udgør et stærkt team, der betyder, at vi får realiseret de mange intentioner om landskabelige kvaliteter, som gennemsyrer Køge Kysts udviklingsplan, siger projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst.

Byggemodningen omfatter klargøring af de første byggefelter til boliger samt etablering af veje, den nye strandengskant, de første almindinger og regnvandsløsningen på strandengen. Rådgiverne skal først projektere og udbyde byggemodningen og dernæst styre de entreprenører, som skal gennemføre byggemodningen i marken.

Selve byggemodningen forventes at kunne gå i gang til maj 2015, når den nye strand er anlagt, og strandbeskyttelseslinjen er flyttet. De private bygherrer forventes at kunne starte deres byggeri ca. 1. oktober, når den første grove del af byggemodningen er afsluttet.

Søndre Havn er med sine 15 hektar det største af de tre delområder, som Køge Kyst udvikler. Med tiden skal Søndre Havn udvikles til et nyt kvarter med en mangfoldighed af boliger, erhverv, kulturtilbud - og med rekreative arealer, ikke mindst den nye brede strand, som lige nu er ved at blive anlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078