23948sdkhjf

Fra idrætshal til et visionært vandkulturhus

Thyborøn Fritidscenter står foran en gennemgribende omdannelse og igangsætter nu en projektkonkurrence.
Går alt efter planen vil Thyborøn Fritidscenter i 2017 være omdannet til et visionært vandkulturhus. I samarbejde med Lemvig Kommune og Lokale- og Anlægsfonden udskriver den selvejende institution bag centret nu en projektkonkurrence.

Thyborøn Fritidscenter består af to idrætshaller; en nyere hal fra 2008 og en ældre hal. Baggrunden for konkurrencen er, at Thyborøn Svømmesal er lukket på grund af et stort renoveringsbehov, og at der samtidig ikke længere er brug for to store idrætshaller i byen. Det har givet anledning til at se på mulighederne for at omdanne den ene idrætshal til et vandkulturhus med plads til motion, leg og wellness, men også undervisning for både folkeskole og byens maritime uddannelsesmiljø.

Projektet har et anlægsbudget på cirka 35 mio. kr. eksklusiv moms. Planen er at dele idrætshallen i to, således at den første 1/3, der ligger i umiddelbar sammenhæng med en ungdomsklub og fitnessfaciliteter, bibeholdes som multisal. De resterende 2/3 dele foreslås ombygget til vandkulturhus med direkte adgang til campingplads og hytteby.

- Projektet skal have stor fokus på tilgængelighed og bæredygtighed. Bestyrelsens vision er, ud over de store lokale perspektiver, at en arkitektkonkurrence og en efterfølgende ombygningen vil resultere i nyskabende funktioner og arkitektur på området, og at projektet vil være et demonstrationsprojekt, som kan danne inspiration og forbillede for lignende initiativer andre steder i Danmark, lyder det blandt andet i udbudsbekendtgørelsen.

Det forventes, at Thyborøn Fritidscenter indgår aftale med vinderen af konkurrencen om en totalrådgivningsaftale. Fristen for at komme i betragtning er den 6. januar 2015.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078