23948sdkhjf

Stor interesse for ø-million

25 boligejere fra Omø og Agersø har søgt om støtte til at istandsætte eller nedrive deres ejendom. Slagelse Kommune har afsat en million kroner til istandsættelses- og nedrivningsprojekter på de to øer.
Nyt tag, udskiftning af vinduer og hele nedrivninger er nogle af de 25 projekter, som ejendomsejere på Omø og Agersø har søgt om støtte til.

Øerne har hver fået øremærket en halv millioner kroner til istandsættelse og nedrivning af faldefærdige bygninger i 2014 og 2015 fra Slagelse Kommune. Samtidig er kommunen i gang med at revidere både Agersø og Omø bys lokalplaner. Støttepengene bliver derfor også tænkt sammen med de nye lokalplaner.

Beslutning i februar
Lige nu er alle ansøgninger ved at blive gennemgået, og forventningen er, at Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget på sit møde i februar vil tage stilling til, hvilke projekter der får støtte. De ejere, som ikke får støtte i denne omgang, får sandsynligvis en ny chance for at søge næste år.

- Vores øer har en helt speciel stemning,
Fakta om støtte til istandsættelse
Slagelse Kommune har afsat i alt fire millioner til byfornyelse i 2014 og 2015.

Tre millioner er afsat til byfornyelse i landsbyer og landdistrikter og en million er øremærket til Omø og Agersø.
som vi gerne vil bevare. Det skal de nye lokalplaner gerne underbygge, men hvis vi skal bevare den hyggelige landsbystemning på øerne, så skal der også være handling bag. Derfor er jeg glad for, at vi kan hjælpe ejerne med at holde deres huse ved lige, siger Henrik Brodersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125