23948sdkhjf

København indvier første klima-plads

Tåsinge Plads er Københavns første byrum, hvor man har arbejdet med skybrudssikring. Pladsen bliver indviet lørdag den 6. december.
På Tåsinge Plads er over 1.000 m² asfalt omdannet til en grøn oase, så pladsen nu kan håndtere de stigende regnmængder i gadeplan og samtidig give Skt. Kjelds Klimakvarter på Østerbro i København et markant vartegn.

Klimatilpasningen af Tåsinge Plads drejer sig om at kontrollere mest mulig af det regnvand, der falder i området. Helt konkret er pladsen indrettet med en forhøjning i form af en solskrænt for at give plads til de eksisterende dækningsgrave. Fra skrænten skråner landskabet over mod et sænket areal, hvor regnvandet samler sig. Ved at aflede og nedsive regnvand fra tage og torv lokalt holdes vandet fra kloakken. Det skal sikre , at der er kapacitet i kloakken til at håndtere skybrud.

Vær med når Tåsinge Plads indvies
Pladsen bliver indviet den 6. december,
Med Skt. Kjelds Klimakvarter ønsker Københavns Kommune at sikre byen mod kraftige regnskyl med grønne løsninger i gadeplan. Løsninger der skaber frodige, smukke byrum og samtidig effektivt leder regnvand væk fra kvarteret.
hvor Tåsinge Plads allerede fra klokken 14.00 summer af aktivitet. Der vil blandt andet være livemusik, stande med gratis risengrød og æblegløgg, og for de nysgerrige er der rundvisninger på Tåsinge Plads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109