23948sdkhjf

Stort teknisk anlæg på Glostrup Hospital bliver OPP

Glostrup Hospital udbyder et nyt teknisk anlæg til 59 mio. kr. som samarbejdsprojekt med en privat aktør. Projektet er det første af sin art på et teknisk kompliceret anlæg på et hospital.
Glostrup Hospital skal i gang med at etablere et nyt anlæg for køling, el og nødstrøm. Anlægget skal have kapacitet til nybyggeri, som øger hospitalets størrelse med 20 procent og står færdig i 2018.

Læs også: Vinderprojekt for 714 mio. kr. neurorehabiliteringshus fundet

Det er første gang, at man indgår et partnerskab med en privat virksomhed omkring et anlæg, der er så vigtigt som køling, el og nødstrøm er for et hospital. Projektet sætter derfor store krav til samarbejdet.

- Med dette spændende projekt udbredes
Grundvandskøling en mulighed :
De private aktører i OPP-projektet om nyt teknisk anlæg på Glostrup Hospital skal undersøge, om anlægget skal bruge grundvand til at køle om sommeren og varme om vinteren.

Hospitalet bruger køling i lokaler op på apparatur. Køling med grundvand udnytter grundvandets lave temperatur. Når kølevandet har været igennem køleanlægget bliver det opvarmet og kan bruges til opvarmning. Herefter kan det varme vand igen gemmes i jorden og trækkes op igen om vinteren.

Resultatet af hospitalets undersøgelser er forelagt OPP-projektets private aktører. Deres beregninger vil vise, om der er økonomi i at etablere det nye køleanlæg eller dele af det som grundvandskøling.
anvendelsen af OPP i Danmark, idet vi har at gøre med et projekt som primært omfatter tekniske anlæg. Hidtidige danske OPP-projekter har primært været bygningsrelaterede, så som skoler, hospitaler og parkeringshuse. Vi ser et stort potentiale for offentlige myndigheder, ikke mindst med baggrund i de mange hospitalsbyggerier, til at anvende offentlig-private partnerskaber på delelementer, for eksempel tekniske anlæg med fokus på totaløkonomi og risikodeling, fortæller Torben Hartz, Executive Director, Ernst & Young, som er finansiel rådgiver på projektet.

Byggestart forventes i april 2015 med ibrugtagning af de nye anlæg i sommeren 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.454