23948sdkhjf

Ny belysnings-standard

Standarden for kunstig belysning i arbejdslokaler, DS700, bliver erstattet af en europæisk standard. Den indgår i bygningsreglementet og bliver dermed ophøjet til dansk lov.
Den nyudviklede og upublicerede 2014-udgave af standarden DS700 (Kunstig belysning i arbejdslokaler) blev taget af bordet før sommerferien. Den tilsvarende europæiske standard, EN12464- 1:2011, erstatter DS700 også i bygningsreglementet, bliver dermed til dansk lov. Det skriver Dansk Center for Lys.

Dansk Center for lys vurderer, at standarden vil blive
Ændringerne er bl.a.
• Opdateret liste over rumtyper og arbejdsopgaver

• Opdaterede krav til belysningsstyrker på arbejdsfelt

• Ny definition af vedligeholdelsesfaktoren og regelmæssigheden

• Opdaterede værdier for UGR-blændingsgrænser

• Anbefalinger for belysning af vertikale flader

• Anbefalinger for cylindriske belysningsstyrker
ledsaget af et nationalt applikationsdokument for at forhindre, at den europæiske norm fører til øget energiforbrug. Enkelte steder vil det tillade lavere belysningsstyrker til gengæld for højere lyskvalitet.

De endelige forhandlinger af applikationsdokumentet står et udvalg under Dansk Standard, ledet af Dansk Center for Lys, for.

Det samlede bygningsreglement, BR2015, forventes i høring midt i december 2014, og herefter følger en høringsperiode frem til medio februar 2015. Det nye bygningsreglement ventes endeligt at træde i kraft 1. januar 2016. Herefter er det altså slut med DS700, med mindre man inden da har opnået myndighedsgodkendelse. Tiden indtil 1. januar 2016 betragtes således som en overgangsordning, der skal tilgodese allerede planlagte byggerier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109