23948sdkhjf

Brønderslev vil styrke håndværksfagene

Flere på håndværker- eller industriuddannelser og flere praktikpladser til de unge. Det er målet med en ny partnerskabsaftale, som Brønderslev kommune har indgået.
Brønderslev Kommune har indgået en aftale med Dansk Byggeri, Dansk Industri, EUC Nord og Tech College Aalborg. Aftalen skal få flere til at begynde en håndværker- eller industriuddannelse og sikre flere praktikpladser til de unge på erhvervsuddannelserne.

Målet med den nye partnerskabsaftale er at fastholde de unge i uddannelse, flere praktikpladser på virksomhederne samt få ledige i byggeriet og industrien til at efteruddanne sig. Endelig skal aftalen styrke samarbejdet om vejledningen om uddannelsesvalg i folkeskolen.

- Partnerskabsaftalen er med til at sikre, at vi både får fortalt eleverne i folkeskolen om de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver, og at de, der vælger en erhvervsuddannelse, får en læreplads. Styrken ved partnerskabsaftalen er, at både erhvervsskolerne, kommunen og erhvervslivet arbejder tæt sammen. Andre steder i landet har partnerskabsaftalerne været med til at sikre lærepladser til stort set alle, og det forventer jeg også kommer til at ske her i kommunen, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Knud Kristensen.

Mandag den 8. december underskriver parterne aftalen. Partnerskabsaftalen løber frem til oktober 2016, i perioden vil parterne samarbejde om at udvikle initiativer, der kan støtte op om aftalens formål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125