23948sdkhjf

100.000 tons jord gravet bort under Odense

Efter fire måneders gravearbejde er over 100.000 tons jord blevet kørt væk fra Odeon, Odenses nye hus til musik, teater og konferencer - og gravemaskinerne er stadig i gang.
Konturerne af den fremtidige parkeringskælder under Odeon kan nu ses, hvor gravemaskinerne er nået fem til otte meter ned i Odenses undergrund.

De mere end 100.000 tons jord, som er gravet bort, svarer til at fylde 2.900 lastbiler. En mængde, der også kunne fylde Odense Stadion med jord i 8 meters højde. Jorden er derfor blevet kørt væk lidt efter lidt.

Den kommende uge går med at gøre sekantvæggen færdig, som skal sikre huset et stærkt fundament. Når den står færdig, kan det sidste jord graves væk.

Byggeriet begynder efter nytår
Bag de seneste fire måneders gravearbejde, ligger et stort planlægningsarbejde for at håndtere såvel den rene som den forurenede jord. Før hele udgravningsprojektet gik i gang, blev det knap 9.000 kvadratmeter store udgravningsareal grundigt undersøgt for forurening. Herefter blev arealet inddelt i gravefelter på 8 x 8 meter, og felterne er blevet gravet ud i 25 cm dybde ad gangen for at sikre, at de forurenede jordlag blev adskilt fra de rene.

Den rene jord er endt i henholdsvis Sdr. Nærå og Torpegården grusgrav i Årslev, mens den forurenede jord er blevet kørt til et modtageanlæg.

Byggeriet af det nye musik, kultur og konference-hus, som startede den 23. juni 2014. Placeret ved siden af Odense Koncerthus grænser Odeon op til Thomas B. Thriges Gade, som i de kommende år gennemgår en historisk byomdannelse.

I starten af det nye år begynder selve huset at tage form, når monteringen af husets betonelementer går i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094