23948sdkhjf

Dråbe-overgang udskydes

Energistyrelsen forlænger fristen for markedsføring og salg af visse VA-godkendte byggevarer frem til den 1. oktober 2015.
I forbindelse med indførelsen af ordningen ”godkendt til drikkevand”, også kaldet ”dråbeordningen”, fik producenterne en overgangsperiode til at opnå godkendelse. I praksis var denne overgangsperiode løbetiden på den VA-godkendelse, som producenten havde før den 1. april 2013. Herefter skulle produktet have opnået godkendelse efter ”dråbeordningen”.

Det er imidlertid ganske få produkter, der er kommet gennem nåleøjet i ”dråbeordningen”. Derfor har Energistyrelsen nu efter pres fra branchen valgt at forlænge overgangsperioden, så det fortsat er muligt at markedsføre og sælge visse sundhedsmæssigt VA-godkendte byggevarer frem til 1. oktober 2015.

En VA-godkendt vandhane, hvis VA-godkendelse fx udløb 1. juni 2013, kan således fortsat markedsføres og sælges i Danmark frem til 1. oktober 2015.

Spørge efter VA-godkendelse
For de byggevarer, der er omfattet af denne forlængede overgangsperiode gælder, at de skal være dråbemærkede og fortsat være påført VA-godkendelsesnummeret, for at kunne markedsføres og sælges lovligt.

De byggevarer, hvis VA-godkendelsesperiode strækker sig ud over 1. oktober 2015, berøres ikke af den nye bekendtgørelse. De kan markedsføres og sælges frem til den dato, der er angivet for den pågældende byggevare.

Installatører anbefales af Tekniq til fortsat at efterspørge en gyldig VA-godkendelse på et konkret produkt, uanset om det er i kontakt med drikkevand eller ej. En VA-godkendelse sikrer, at der foreligger dokumentation for, at produktet kan monteres i en dansk installation uden videre. Sådan vil det også være fremadrettet, hvis installatøren husker at efterspørge den hos leverandørern.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141