23948sdkhjf

Markant arkitektur der spejler sig

Jorton har udført et par specialopgaver på de bynære havnearealer i Aarhus, hvor kanaler og spejlbassiner indrammer to nybyggerier.
Der blev arbejdet både over og under vandet, da Jortons afdeling i Aarhus udførte betonopgaver for Aarhus Kommune og entreprenørfirmaet A. Enggaard på de bynære havnearealer i Aarhus.

En af opgaverne har været at etablere to store spejlbassiner mellem tøjkoncernen Bestsellers nye kontorbyggeri og Navitas, der huser Aarhus Maskinmesterskole og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet samt Incuba A/S.

Begge markante byggerier og byhusene langs Kystvejen på den anden side af havnekanalen spejler sig nu i de 3.000 kvadratmeter store bassiner. Langs den første del af havnekanalen er siderne blevet beklædt med granitsten. Der er etableret spunshoveder langs kanalen, opført en bropille midt i kanalen, etableret en cykelrampe og lavet spejlbassiner.

Desuden har Jorton udført vederlag til gang- og cykelbroerne over kanalen. En specialopgave bestod i at fjerne en betonpille under vandet. Den udfordring blev løst med dykkerteam og et særligt skæreredskab.

Skærpede normkrav for betonen
For A. Enggaard har Jortons afdeling i Aarhus blandt andet udført betonborder rundt om hele Navitas, mindre fundamentarbejder og diverse vandtætningsopgaver.

- Alt betonarbejdet udført for Aarhus Kommune er udført efter de skærpede normkrav, der også gælder for opførelsen af fx vejbroer, fortæller projektchef Erik Jensen fra Jorton.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157