23948sdkhjf

Første brik i Sygehus Vendsyssels store udbygning

Renoveringen af sygehuset i Hjørring tager fart. Mandag så politikere, byggeudvalg og ansatte fra sygehus og region nærmere på den første bid af den ny facade.
Facaderenoveringen til 55 millioner kroner omfatter nedtagning af eksisterende pudsealtaner og solafskærmning, nedtagning af eksisterende facadeplader, udskiftning af ruder til nye persienneruder, efterisolering og opsætning af ny dobbelt glasfacade på bygningen.

- Vi ved godt, at der venter alle på sygehuset en turbulent periode de kommende år. Det skal - som det gamle mundheld siger - være skidt, før det bliver godt, sagde sygehusdirektør Henrik Larsen til dagens gæster.

Efterlever DGNB-krav
Den nye facade på højhuset skal efter renoveringen fremstå med en ny intelligent glasklimaskærm, der forbedrer facadens ydeevne, så der kan opretholdes et tidssvarende og godt indeklima.

Renoveringen kommer til at optimere bygningens energiforbrug, og renoveringen vil derfor blive udført efter kravene til Bygningsreglement 2020 og blive DGNB bæredygtigheds certificeret.

Byggeriet skal stå færdigt november 2015.

Renoveringen af facaden er det første af mange skridt. Derefter kommer den indvendige renovering af samme højhus samt byggeriet af et nyt Kvinde-Barn hus, der skal ligge på plænen overfor højhuset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094