23948sdkhjf

Kunstnerisk ringmur om Herstedvester

Base Erhverv Øst har opført en ny 725 meter lang og 5 meter høj ringmur om Anstalten ved Herstedvester. Som den eneste af sin art i Danmark er den udsmykket kunstnerisk på den indvendige side.
Efter 80 år med den gamle ringmur har Anstalten ved Herstedvester under Kriminalforsorgen nu indviet en ny 725 meter lang og 5 meter høj ringmur til godt 20 millioner kroner.

Entreprenørfirmaet Base Erhverv Øst fra Roskilde har opført den nye mur i hovedentreprise - kort tid efter at have opført en ny portvagt til fængslet. Arbejdet blev påbegyndt i august 2013, og efter godt et år som hovedentreprenør kunne firmaet aflevere projektet til en tilfreds bygherre.

Ved indvielsen af den nye ringmur sagde direktør for Kriminalforsorgen, Johan Reimann, blandt andet:

- Det er en imponerende mur, og det er glædeligt, at projektet er lykkedes så godt. Og det er glædeligt, at den nye mur har skabt et større gård-areal, og dermed bedre vilkår for vore klienter. Og den nye ringmur er også nytænkende – den har fået et smukt kunstnerisk udtryk, hvor kunstværket ikke er malet på, men indstøbt, integreret i betonen. Det er en efter min opfattelse enestående konstruktion, som Base Erhverv Øst as sammen med mange andre har opført for Kriminalforsorgen.

Topkarakter til projektet
Base Erhverv Øst fra Roskilde opførte for et års tid siden ny portvagt og lagerhal på i alt 875 kvadratmeter til Anstalten ved Herstedvester. I forbindelse med byggeriet blev der fjernet 55 meter af sikringsvæggen - altså af ringmuren omkring anstalten. Dette stykke er i dag erstattet af den ene facade i det nye byggeri.

Base Erhverv Øst blev som en del af projektet ”målt og vejet” af bygherren. Evalueringen blev lagt i hænderne på Byggeriets Evaluerings Center, og byggeriet blev bedømt til 19,3 points ud af 20 mulige. Bedømmelsen omfattede både tidsfrister og mangler, arbejdsulykker og kundetilfredshed.

Per Myrthue, sikkerhedschef på Anstalten ved Herstedvester, siger om resultatet og samarbejdet med entreprenøren:

- Byggeriet af en ringmur som denne er en meget stor sikkerhedsmæssig udfordring. Vi har ”allergi” overfor høje genstande tæt på ringmuren, og dette byggeri var virkelig tæt på den gamle mur, så vi har haft meget fokus på sikkerheden. Derfor har det været særdeles betryggende at arbejde sammen med direktør Niels Blom fra Base Erhverv Øst, for han har altid spurgt ”hvad gør vi lige her?” – og er altid kommet med forslag til løsninger på de problemer, der opstår i en så omfattende og kompliceret byggeproces. Den nye ringmur er absolut et resultat af et åbent, ærligt og konstruktivt samarbejde – et fællesskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109