23948sdkhjf

Tiger-millionær køber Københavner-kirke

Nu er køberen af Absalons Kirke på Vesterbro, den største og dyreste af de fem kirker Kultur- og kirkeministeriet sidste år valgte at nedlægge, fundet: Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz.
Absalonkirken på Sønder Boulevard på Vesterbro i København er netop blevet solgt for 10,25 millioner kroner. Det er grundlæggeren af Tiger, Lennart Lajboschitz, der har købt kirken. Den skal indrettes til aktiviteter, som skal involvere lokalområdet. Eksempelvis bordtennis, skak, forelæsninger, musik og mad.

- Jeg vil lave et sted, som mere eller mindre er et forsamlingshus. For mig handler det om den dynamik og energi, der er i rummet. Jeg vil også gerne have en dialog med folk i området om, hvad vi kan bruge det til, fortæller Lennart Lajboschitz, som for nylig trådte ud af den daglige drift af Tiger.

Med denne vision for kirken lever Lennart Lejbochitz til fulde op til Kirkefondets forventning om, at ejendommen fremover skal have et socialt, kulturelt og almennyttigt formål.

Tredje kirke snart solgt
Absalonkirken er den anden af fem københavnske folkekirker, som Kultur- og kirkeminister Marianne Jelved sidste år besluttede at nedlægge. I sommers blev Samuels Kirke på Nørrebro solgt til boligselskabet Vibo, som vil omdanne kirken til 53 ungdomsboliger.

Læs mere: Kirke bliver til ungdomsboliger

Handlen med den tredje kirke, Blågårds Kirken, regner Colliers, der har fået til opgave at sælge de tre kirker, vil være lukket inden jul.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109