Små elektrikere skal med i lys-udbud
Udbuddet af fjerde etape af udskiftningen af gadelys i Varde Kommune opdeles i to - en for projektledelse og en udførende del - så lokale elektrikere kan være med.
Tidligere etaper har været udbudt i totalentreprise, hvor både renoveringsarbejde og det lystekniske arbejde var samlet i en opgave. Denne type udbud har betydet, at mindre lokale virksomheder ikke kunne byde på opgaven, da den har været for kompliceret. Desuden har opgavens karakter skabt en del udfordringer for de virksomheder, der fik opgaven.
Varde Kommune har derfor besluttet, at fjerde etape af renoveringen af gadebelysning opdeles i to dele: En for projektledelse og en udførende del.
Udførende del i mindre udbud
Den udførende del udbydes i mindre indbudte licitationer. Projektledelsen holdes in-house i Varde Kommune, hvor der ansættes en projektleder med de nødvendige kompetencer indenfor lysteknik.
- Det er afgørende, at lokale erhvervsdrivende også kan vinde kommunale udbud, når de er konkurrencedygtige. Der må ikke stilles tekniske hindringer i vejen. Derfor er jeg tilfreds med, at denne opgave udbydes i mindre bider, så alle stilles lige, siger Preben Friis-Hauge, formand for udvalget for Plan og Teknik.
Erhvervslivet: Alle kan være med
Det lokale erhvervsliv er positiv overfor, at Varde Kommune arbejder på at sikre udbudsformer, hvor alle kan være med.
- Det lokale erhvervsliv skal ikke stilles bedre end andre, men det er vigtigt, at udbudsformen ikke udelukker nogen. Udbuddet af gadebelysning er et godt eksempel på et udbud, hvor alle kan være med. Generelt vil jeg sige, at vi fra erhvervslivets side oplever en positiv dialog med Varde Kommune vedrørende udbud. Helt konkret glæder jeg mig over, at samarbejdet har resulteret i de såkaldte rullelister, der sikrer, at flere lokale får mulighed for at byde på kommunale opgaver. Det er den slags tiltag, der kan aflæses i de mange erhvervsklimamålinger, hvor Varde Kommune klarer sig rigtig godt, Michael Mathisen, formand for Dansk Byggeri Varde.