Building Green hylder det ekstraordinære
Med ”Det Bæredygtige Element” hædres de bedste bæredygtige idéer i byggeriet. Prisen uddeles første gang under Building Green 2014 den 29. oktober.
Formålet med prisen er at sætte fokus på de elementer i byggeriet, der i særlig grad gør en forskel for at fremme bæredygtighed.
- Byggeriet er ikke forvænt med at fejre sig selv med priser og hylde de gode eksempler, sådan som man ofte gør i andre brancher. Dette gør i sig selv ”Det Bæredygtige Element” til et unikt initiativ. Prisen er med til at eksponere de gode idéer, frontløberne, og dem der gør en forskel, ved at sætte fokus på et højaktuelt emne og skabe opmærksomhed omkring, hvordan vi bedst muligt kan realisere visionerne om bæredygtighed, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.
Anerkendelse af ildsjælene
”Det Bæredygtige Element” kan uddeles til en idé, et byggeprojekt, en ildsjæl, et produkt, et byggesjak, en bog, eller noget helt syvende, som inspirerer til eller gør noget ekstraordinært, hvad angår bæredygtighed, forklarer senior project manager Mette Grydehøj Post fra Building Green:
- Vi har valgt ordet ”element”, fordi det relaterer sig til byggeriet, men også for at signalere helhedstanken bag bæredygtighed. Det handler ikke kun om bedre byggematerialer og konkrete projekter, men om en hel måde at tænke og agere på, hvori der indgår mange forskellige elementer.
- Hidtil har der i byggeriet manglet en anerkendelse af de mange bæredygtige tiltag og initiativer, som foregår overalt og på alle niveauer hver eneste dag. Prisen skal derfor både ses som et anerkendende nik til dem, der går forrest, men også som en inspiration til andre om at fortsætte med at udvikle de bæredygtige idéer, uanset om det sker i form af nye produkter, arbejdsmetoder, ændrede vaner på byggepladsen mv., supplerer netværksleder Kasper Lynge Jensen fra InnoByg.
Vinder kåres af fagjury
Nomineringen af kandidater til ”Det Bæredygtige Element” leveres blandt andet af InnoBygs styregruppe, som repræsenterer byggebranchen bredt, mens en udvalgt fagjury står for kåringen af den endelige vinder.
Fagjuryens medlemmer er, ud over Kasper Lynge Jensen, partner Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, direktør Peter Foldager fra Velux, Ph.D. i urban kompleksitet og formand for tænketanken Urban, Niels Bjørn, forsker Harpa Birgisdóttir fra SBi samt Københavns stadsarkitekt Tina Saaby.
Prisuddelingen finder sted onsdag den 29. oktober klokken 16.15 fra scenen i Forum.