23948sdkhjf

Fyrtårn for streetsport åbner i Haderslev

Havnen i Haderslev er rammen om indvielsen af et nyt kulturelt fyrtårn for streetsport, når StreetDome officielt indvies fredag den 10. oktober. Det store streetsportsanlæg er opført af entreprenørfirmaet Hoffmann A/S.
StreetDome er et streetsport- og kulturhus på internationalt niveau, hvor der både ude og inde er rig mulighed for klatring, skateboarding, streetbasket, løbehjul, BMX og parkour. Et unikt landskab for byrumsidræt og samtidigt et ungdomsmiljø, hvor der er mulighed for at de unge kan mødes og udvikle selvorganiserede aktiviteter som musik, film med mere.

Huset bliver således også en kulturel dynamo med koncerter og et samlingssted for kreative studiemiljøer og innovativt erhvervsliv.

- Projekter blevet til virkelighed takket være markant støtte fra fire danske fonde – A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Realdania, Lokale- og Anlægsfonden samt Nordea-Fonden. Sammen med Haderslev Kommune og initiativtagerne fra StreetDome med idemanden og nu daglig leder Morten Hansen i spidsen er der skabt et bymiljø, der allerede nu tiltrækker hundredvis af børn og unge, der har fået en fantastisk mulighed for at udfolde sig, siger Haderslev-borgmester H.P. Geil.

Forskellige verdener bragt sammen
Opførelsen af det store streetsportsanlæg er sket i samarbejde med entreprenørfirmaet Hoffmann A/S, der med afdelingschef Kasim Rai Hwaiz i spidsen har gennemført et særdeles vanskelig byggeudfordring.

- StreetDome er resultatet af et stærkt og unikt samarbejde mellem Haderslev Kommune og lokale ildsjæle. Man har turdet gå helt nye veje, hvilket selvfølgelig er krævende. Men udvikling opstår, når helt forskellige verdener skal samarbejde. Det er lykkedes godt, og det tegner positivt for det tætte samarbejde, der fremadrettet er en nødvendig betingelse for succes. Vi oplever allerede, hvordan der fra hele landet - ja, sågar fra hele verden - bliver kigget i retning af Haderslev. Det bør bruges til noget godt - både for kommunens borgere og i forhold til bosætning, turisme og erhvervsliv, siger Morten Grøn, formand for bestyrelsen i StreetDome.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109