23948sdkhjf

Ventilations-påbud var både godt og skidt

Arbejdstilsynets påbud om at etablere en overordnet udluftningsløsning gav Midtjysk Smedie en ekstra regning. Men samtidig betød den nye løsning en stor besparelse og løftede samtidig arbejdsklimaet.
Bjarke Skov Knudsen ejer Midtjysk Smedie ApS, en klassisk smedie der specialiserer sig i opgaver inden for tung transport, fik besøg fra arbejdstilsynet, der fandt at udluftningen i værkstedshallen var mangelfuld. Firmaet fik derfor påbud om at etablere en overordnet udluftningsløsning for hallen.

Bjarke indhentede tre tilbud, fik dem tjekket af en gammel kollega med branchekendskab, og tilbuddet fra Turbovex på tre TX 3100A ventilatorer var det bedste. Det skriver ventilationsfirmaet i en pressemeddelelse.

Særligt vigtigt var det, at loftskranen i værksteddet ikke bliver obstrueret af udluftningen. Anlægget er blevet monteret med kun en taggennemføring pr. enhed og uden tilslutning af yderligere rør. Derfor kommer anlægget ikke i vejen.

Besparelser gør investeringen mindre
De tre TX 3100A-anlæg, der hver kan flytte op til 3000 kubikmeter luft i timen, er ikke noget greb i lommen for en mindre smedevirksomhed, forklarer Bjarke Knudsen. Men skulle Midtjysk Smedie have levet op til arbejdstilsynets krav om udskiftning af luften i hallen havde det før været en dyr fornøjelse. I det lys har det nye anlæg sparet 50.000 kWh om året. Energibesparelsen sættes i relation til, hvor meget energi det ville kræve at leve op til reglerne, som hallen var før installationen. I fyringsolie, som de bruger hos Midtjysk Smedie svarer 50.000 kWh til cirka 5.000 liter fyringsolie - eller over 55.000 kroner om året.

- Det er sjældent billigt, når arbejdstilsynet giver påbud i en virksomhed som min, men denne gang var besøget nu ikke så træls. Jeg blev rigtigt nok påført en ekstra udgift, men i samarbejde med Turbovex fandt vi den mest optimale løsning, hvorpå vi kunne leve op til påbuddet, forklarer Bjarke.

Bjarke konstaterer, at der ikke er støj fra ventilationen og heller ikke træk, hvor de arbejder. Komforten er simpelthen blevet bedre, og de tre ventilatorer har vist sig som en meget omkostningseffektiv måde, at leve op til arbejdsmiljøkravene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078