Det grønne plast
Polyurethan bliver mere populært som isoleringsmateriale i byggebranchen, og det momentum vil brancheforeningen Plastindustrien forstærke på årets Building Green-messe.
PUR-sektionen organiserer en række producenter og leverandører af polyurethan- og polyisocyanurat-produkter og en del af disse er isolering – og det er netop her Building Green kommer ind i billedet.
- PUR og PIR bliver mere og mere anvendt i byggeriet, fordi det har nogle fordele i forhold til traditionelle isoleringsmaterialer; det har en bedre isoleringsevne, det er vandafvisende, og det kan bruges i både nybyggeri og renoveringer. Men den helt store fordel er, at man kan isolere med tyndere plader. Materialet kan bruges i alt lige fra enfamilieshuse og til at renovere boligblokke. Men specielt når der skal renoveres boligblokke er det en fordel, at der ikke er 50 cm ind til vinduerne men kun 25 cm, når der skal efterisoleres, forklarer Thomas Brønnum.
Et vigtigt mødested
Det er tredje gang, Plastindustrien er med på Building Green, og Thomas Brønnum kan mærke, at tilstedeværelsen på messen har haft en effekt, når det gælder opmærksomheden omkring PUR-isoleringen.
- I starten har vores deltagelse mest været ment som en øjenåbner, men nu bliver snakkene mere og mere faglige, så det er noget, der virker. Det er en vigtig mulighed for at møde arkitekter, rådgivende ingeniører, fagfolk og studerende, forklarer Thomas Brønnum, der har syv medlemsvirksomheder med på messen i år.
- Det er producenter og leverandører af termoisoleringsplader og sandwichplader til byggeriet, der gået sammen om at udstille på Building Green. Det er Plastindustrien, der står som arrangør af standen, men det er virksomhederne og deres teknikere, man vil kunne møde, tilføjer han.
Oplever høj vækst
Thomas Brønnum er da heller ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale for at udbrede brugen af plast i byggeriet, og netop brugen af isoleringsprodukterne kan stadig tage masser af markedsandele fra mere traditionelle produkter.
- Det har et stort potentiale inden for bygningsisolering og specielt inden for teknisk isolering. Det er dog ikke mange procent af markedet, vi sidder på i byggeriet for øjeblikket, men vækstraterne er høje, og jeg får henvendelser hver uge fra arkitekter og ingeniører, som er interesserede i materialet, forklarer han.
- Derfor er jeg også sikker på, at den vækst vi har oplevet fortsætter. Der er flere og flere, der får øje på det, og på et eller andet tidspunkt tror jeg også på, at det kommer til at betyde mere produktion af materialerne i Danmark, slutter han.