23948sdkhjf

BIG hædret for Manhattan-projekt

Klimasikringsprojektet ”The BIG U” på Manhattan, tegnet af Bjarke Ingels Group, vinder sølv-prisen ved årets Holcim Awards North America i Toronto.
BIGs forslag om at klimasikre 16 km kyststrækning på Manhattan har vundet andenpladsen og fået tildelt 50.000 USD af den Schweiziske fond Holcim Foundation, som hvert tredje år præmierer verdens bedste bæredygtige løsninger i byggeindustrien.

The Big U blev tidligere i år udvalgt som vinderforslaget i designkonkurrencen om at sikre New York mod fremtidens klimaforandringer af indsatsgruppen Rebuild by Design på initiativ af Obama-administrationen.

Big U kombinerer den lokale håndtering af regnvand og oversvømmelser med byudvikling og etablering af rekreative værdier for byens borgere. Holcim Awards 2014 juryen udtaler om projektet:

- The Big U er en opfindsom løsning i en tidsalder præget af klima-forandringer og stigende vandstande.

En ny type infrastruktur for Manhattan
The Big U skal udvikles ud fra tre principper, som hver især skal beskytte det udsatte byområde mod oversvømmelser, samt skabe større social sammenhængskraft i bydelen.

Projektet er udviklet i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, på tværs af offentlige og private stakeholders, samt beslutningstagere på by-og landsplan. Den første fase består dels af et voldanlæg, der fungerer dels som et dige mod forhøjet vandstand og stormflod, dels som et brosystem der tillader direkte adgang til nærliggende parkområder og i sig selv vil danne nye, uformelle møde og rekreationssteder.

- Med Big U ønskede vi at udvikle en ny type infrastruktur for Manhattan, som ikke skaber en opdeling mellem byen og havnen, men i stedet tilbyder en perlerække af sociale og miljømæssige faciliteter skræddersyet til lokalområderne og som samtidig beskytter mod oversvømmelser, forklarer stifter og partner Bjarke Ingels.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111