23948sdkhjf

Ny interaktiv legeplads i centrum

I løbet af september etableres en ny, prisbelønnet legeplads på Ove Sprogøes Plads i Odense centrum. Temaet er H.C. Andersens magiske univers, og legepladsen inviterer som den første i landet børnene til at gå på interaktiv opdagelse.
Den nye legeplads er et resultat af Sammen om Centrum projektet, hvor Odenses By– og Kulturforvaltning og private aktører har givet hinanden håndslag på, at arbejde sammen om at løfte Odense centrum i retning af flere besøgende, der bliver i længere tid.

- Der er et stort ønske fra borgerne om bedre legemuligheder for vores børn i bymidten. Derfor har vi i Sammen om Centrum arbejdet målrettet for at imødekomme dette. Det fantastiske ved legepladsen er, at det er et privat-offentligt partnerskab, hvor vi løfter i fællesskab, siger by-og kulturrådmand Jane Jegind.

Den nye legeplads er således finansieret ved, at kommunen har doneret den ene halvdel og Cityforeningen, Cityhuset ved Karsten Bill Rasmusen og Sydbank den anden.

Blik for de mange H.C. Andesen-turister
De digitale, interaktive elementer i legepladsen betyder blandt andet, at forældre og børn med egne smartphones kan downloade H.C. Andersens kendte fortællinger på 16 forskellige sprog via apps placeret på legeelementerne. Det gør samtidig aktiviteterne anvendelige for de mange H.C. Andersen turister, der hvert år besøger Odense.

Legepladsen forventes at stå færdig til den internationale Child in the City-konference, der afholdes i Odense fra 29. september – 1. oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11