23948sdkhjf

Spadestik til 860 millioner på Aarhus Universitet

Fredag den 5. september tager bygningsminister Rasmus Helveg Petersen første spadestik til avancerede biomedicinske forskningsfaciliteter i Universitetsparken i Aarhus. Prisen er godt 850 millioner kroner.
Første spadestik tages nu til et nyt bygningskompleks, som i fremtiden skal danne rammerne for forskning på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Det består af to parallelle bygninger, som bliver opført på hjørnet af Vennelyst Boulevard og Høegh-Guldbergs Gade i Aarhus, og vil bl.a. komme til at rumme nye avancerede laboratorier. Det nye byggeri er samtidig startskuddet til en omfattende renovering af de eksisterende forsknings- og undervisningsfaciliteter på instituttet to andre steder i universitetsparken.

Bag projektet står Aarhus Universitet og Bygningsstyrelsen med et samlet budget på cirka 850 millioner kroner. Projektet er et led i statens investeringsplan for modernisering af universiteternes laboratorier og samtidig en udmøntning af Aarhus Universitets vision om at styrke de sundhedsvidenskabelige miljøer.

Får navn efter Nobelprismodtager
En af dagens hovedpersoner bliver Nobelprismodtager Jens Christian Skou, som den nye bygning bliver opkaldt efter. Den 95-årige professor emeritus fik i 1997 tildelt den prestigefyldte pris 40 år efter sin opdagelse af en livsvigtig pumpe, som befinder sig i alle kroppens celler, den såkaldte natrium-kalium-pumpe.

- Jens Christian Skous arbejde lagde grunden til en omfattende forskning i ionpumper, som stadig i dag pågår på Aarhus Universitet. Han har haft uvurderlig betydning for den sundhedsvidenskabelige forskning ved Aarhus Universitet som helhed og på Institut for Biomedicin i særdeleshed. Det vil vi gerne sige tak for ved at opkalde den nye bygning efter ham, siger Thomas G. Jensen, institutleder på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Selve byggeriet begynder i slutningen af september. De nye bygninger forventes at stå færdige ved udgangen af 2016, mens renoveringen af de eksisterende bygninger vil være færdig i slutningen af 2018.

Fakta
• Nybyggeriet kommer til at bestå af 8.300 m² laboratoriebygning over jorden og ca. 4.800 m² underjordiske anlæg.

• Bygningen skal huse kontorer, laboratorier, dyrestalde og fællesområder for ca. 300 medarbejdere.

• Nybyggeriet forventes at stå færdigt i slutningen af 2016.

• Derudover moderniseres 14.400 m² eksisterende biomedicinske bygninger i Universitetsparken, bl.a. Bartholin-bygningen.

• Udvidelsen og renoveringen er finansieret af Bygningsstyrelsen og Aarhus Universitet. En tredjedel af midlerne kommer fra de såkaldt Unilab-midler, som staten har afsat til modernisering af universiteternes laboratorier.

• Projektet er udformet af Cubo Arkitekter A/S (totalrådgiver) samt Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S FRI og Thing & Wainø Landskabsarkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094