23948sdkhjf

Nyt liv til Nordhavnens højeste silo

Med Cobe som arkitekt skaber Union Holding 40 nye lejligheder fordelt på 17 etager i Københavns Nordhavn.
Nordhavnen er i fuld gang med at blive omdannet til en ny bydel i København. Nogle af havnens gamle industribygninger bevares – heriblandt de gamle siloer.

Nordhavnens højeste silo, også kendt som ”Hva’ drikker Mølr”-siloen, omdannes nu til boliger og offentlige formål. Union Holding ved Klaus Kastbjerg ejer siloen og står bag ombygningen. Det 8.500 m² store projekt hedder "The Silo" og er tegnet af Cobe.

Den ombyggede silo bliver med sine 17 etager og 62 meter høje bygningskrop et naturligt pejlemærke i Københavns nye bydel. Kravene til opbevaring og behandling af korn i den gamle silo har bevirket en storslået rumlig variation etage for etage. Det vil resultere i 40 forskellige lejligheder, placeret oven på hinanden inden i den eksisterende silo med etagehøjder på op til knap otte meter og i størrelser fra cirka 80 m² og op til 4-800 m² – flere i to plan. Hver lejlighed åbnes op med panoramiske vinduespartier og store altaner med udsigt over Københavns skyline og Øresund, og siloens oprindelige struktur bliver et visuelt element i alle lejligheder.

Bevarer og forstærker
- Det spændende ved gamle industriejendomme er, hvordan man kan bevare deres sjæl og samtidig bruge dem til noget andet, når den oprindelige aktivitet holder op. Vi ønsker med projektet derfor at fastholde siloens velkendte identitet, men samtidig forny og dermed transformere den til et nyt og moderne vartegn for Nordhavnen, siger Klaus Kastbjerg.

Dan Stubbergaard, Cobes indehaver og kreative direktør, tilføjer:

- Det arkitektoniske koncept for transformationen af siloen handler om at udnytte den oprindelige silos potentiale ved at bevare og forstærke siloens særlige egenart. Siloen bliver med ombygningen pakket ind i en ny facade, som opgraderer den tidligere industribygning til gældende krav. Siloens eksisterende indre bevares derimod så meget som muligt, så den rå industriarkitektur er synlig med klare referencer til tidligere brug. Så ud over en enestående udsigt og top-moderne boliger, får de nye beboere også unikke rumligheder, lejlighed for lejlighed, med historiske levn, som synlige betonsøjler og -vægge.

Urban silo
Som et særligt element skal både stueetagen og den øverste etage af siloen bruges til offentlige formål, som fx udstillinger, events, konferencer og restaurant.

- Transformationen af siloen består af to dele, som tilgodeser henholdsvis private boliger og offentlige formål. Disse funktioner sikrer, at bygningen forbliver aktiv hele dagen, og de offentlige funktioner i bunden og toppen sikrer yderligere en flerdimensionel oplevelse for de forskellige brugere af bygningen. Fra toppen kan man se nærmest hele København i ét stort panorama. Det er helt unikt og noget, alle københavnere skal have mulighed for at opleve. Siloen bliver beboet, men samtidig bliver den også en destination for alle Københavnere; en art urban silo. Derved sikrer vi, at siloen bliver en igangsætter og en milepæl for den fremtidige udvikling af Nordhavnen, forklarer Dan Stubbergaard.

The Silo forventes at stå klar til indflytning i slutning af 2016. Allerede i søndags åbnede stueetagen af siloen med By & Havns udstilling om Nordhavnen; ’Himmel og Hav’, lige som det nu også er muligt at komme op i siloen og se en prøvelejlighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11