23948sdkhjf

Brønderslev får gadelys med Wi-Fi

To danske byer bliver pionerer med ”Street Wi-Fi”.
En ny dansk opfindelse med gadebelysning og Wi-Fi i ét giver helt nye muligheder for etablering af Street Wi-Fi, og det kommer Brønderslev og Viborg som de første byer i Danmark til at nyde godt af, oplyser Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Den danske lysproducent S-Light har sammen med fiberselskabet Bredbånd Nord udviklet en LED-baseret gadelampe, der udover at være energieffektiv og sprede et meget klart lys, også indeholder trådløst højhastigheds-internet.

Den nye opfindelse forventes især at være til byområder, hvor der er brug for meget lys, og hvor det mobile bredbånd ofte er belastet af høje bygninger og mange mennesker.

I Brønderslev er Banegårdspladsen udset som forsøgsområde.

- Vi vil gerne give turister, rejsende og vores borgere de bedste muligheder, og Street Wi-Fi-lampen er en god idé. Derfor vil vi gerne teste den, hvilket passer meget godt med, at vi næste år skal have udskriftet mange af vores gadelamper, siger Karsten Frederiksen (K), formand for miljø- og teknikudvalget.

Mange kommuner vil med udgangen af 2015 have behov for at skifte deres kviksølvbaserede gadelamper ud. Et EU-direktiv gør nemlig de miljøtunge lamper ulovlige.

Den nye gadelampe kan kontrolleres både centralt og decentralt, så lyset kun behøver være tændt, når der er behov for det. Bredbånd Nord står for lyslederforbindelserne i Nordjylland, og de leverer også routere til forsøget i Viborg.

Der bliver åbnet for internetadgangen i løbet af efteråret, oplyses det i pressemeddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08