23948sdkhjf

Thyborøn sender flere havneudvidelser i udbud

Thyborøn Havn skal i vinterhalvåret påbegynde renoveringen af Nordsøkaj og molehoveder for i alt 23 millioner kroner.
Første etape af renoveringen af Nordsøkaj blev afsluttet i 2012 og nu starter etape 2 med renovering af yderligere 150 meter mod nord, oplyser Thyborøn Havn i en pressemeddelelse.

Renoveringen omfatter en spunsvæg til 9 meters vanddybde og en ny kajbelægning, hvilket skal sikre bedre pladsforhold i havnen. Den samlede investering lyder på cirka 23 millioner kroner og arbejdet forventes udbudt i efteråret med udførelse i vinterhalvåret samt foråret 2015.

Thyborøn Havn har til begge projekter fået tildelt støtte på 50 procent fra EFF midler og det er derfor et krav at alt arbejde skal være afsluttet og regnskaber indsendt inden d. 1. august 2015.

Renovering af molehoveder
De nuværende molehoveder ved indsejlingen til havnen er nedslidt og behøver forstærkning, derfor er de glædeligt at vi nu kan forstærke molehovederne, hvorved vanddybden i den fulde bredde også bliver som de 9 meters dybde i Industrihavnen.

Forstærkningen udføres med en spunscelleløsning til 9 meters dybde, hvor den nye spuns placeres på ydersiden af de nuværende molehoveder. Indsejlingsbredden reduceres derfor med 1,5-2 meter, men dette opvejes i høj grad af at dybden øges fra de nuværende 6 meter lige ved molehovederne til 9 meters dybde i hele bredden, så besejlingsforholdende samlet set forbedres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094