23948sdkhjf

JDL Boligbyg satser på industrialiseret byggeri

Industrielle produktionsformer skal skabe succes for sjællandsk firma, der planlægger at producere 500 boliger om året under fabrikstag.
JDL Boligbyg har hidtil solgt svenske præfabrikerede huse på det danske marked, men fremover vil virksomheden selv producere, skriver dagbladet Børsen.

Sammen med tre andre partnere og en kapitalpartner skal adm. direktør Per Dahl stå i spidsen for produktionsanlæg og en bygning til en samlet værdi af 100 mio. kr., der skal huse produktionen af de 500 boliger.

Som udgangspunkt vil virksomheden i de første år fabrikken producere moduler på 40 m2 stykket, der allerede fra fabrikkens side udstyres med køkken, bad, tapet m.m. og efterfølgende køres ud til byggepladserne og monteres.

Fordelene ved det indendørs byggeri er til at få øje på.

- Vi kan optimere hele byggeprocessen, kvaliteten øges, konsistensen bliver bedre, og der er hele tiden mulighed for at gå tilbage i processen. Der er f.eks. også lettere adgang til samarbejde med underleverandører, der kan levere ved fabrikken uden at skulle slæbe et nyt køkken hen over en mudret byggeplads, siger Per Dahl.

JDL Boligbyg vil bygge lejligheder og rækkehuse med meget individuelle udtryk og regner med at producere 25.000 m2 bolig i de første år og herefter geare op til det dobbelte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094