23948sdkhjf

Lokal vinder af Nykøbing-projekt

Vinderprojektet for arkitektkonkurrencen om omdannelsen af Torvet i Nykøbing Falster er nu udpeget. Vinderen blev ETN Arkitekter fra netop Nykøbing.
Arbejdsgruppen bag arkitektkonkurrencen Torvet i Nykøbing har netop udpeget forslaget fra ETN Arkitekter som vinder blandt de tre modtagne skitseforslag.

- En stor tak til Arbejdsgiverfonden og alle de foreninger, organisationer, virksomheder og borgere, som har medvirket og bidraget i processen indtil nu, for et særdeles godt og konstruktivt samarbejde, som har udmøntet sig i, at vi nu står med et utroligt spændende forslag, der relaterer sig til byens og Torvets historie, siger Borgmester John Brædder, og fortsætter:

- Nu skal vi i gang med realiseringsfasen, og her skal det gode og konstruktive samarbejde med alle relevante parter fortsættes, så vi får skabt et nyt torv med et stort ejerskab fra alle sider.

Torvet skal igen være knudepunkt
ETN Arkitekters planer for omdannelse af Torvet arbejder i tre lag, det historiske, det kulturelle og det handelsmæssige og trækker samtidig strenge ud i resten af bymidten. Hermed vil man skabe grobund for at udvikle flere spændende mål i byen, med små profilerede miljøer, som tilsammen inviterer ind og skaber fortællingen om Nykøbing Falster som en driftig og spændende købstad.

ETN Arkitektes projekt tager ligesom de to andre bud - fra Schønherr og Gottlieb Paludan Architects - også stilling til muligheden for at etablere et Madkulturhus i en del af karréen ved Apotekerstræde.

Det nye torv kan ifølge John Brædder tages i brug i sommeren 2015.

Nu skal følgende aktiviteter iværksættes:
• Forhandlinger med det vindende arkitektfirma om en endelig kontrakt vedrørende projektering og byggeledelse m.v., herunder afklaringer af forskellige forhold i projektet, jf. dommerbetænkningen.
• Videre drøftelser/forhandlinger med ejere af ejendomme omkring Torvet, hvor ejendommene har stor betydning for realisering af det samlede projektforslag.
• Fremskaffelse af de nødvendige midler til realiseringen ud over de af Arbejdsgiverfonden og Kommunen allerede afsatte midler.
• Møder/forhandlinger med alle parter, som har direkte interesser i forbindelse med realiseringen af torveprojektet.

Tidsplan:
• Projektering og udbud med videre samt partsinvolvering ventes færdig primo 2015.
• Fremskaffelse af de nødvendige yderligere kommunale økonomiske midler gennem budgetforhandlingerne august/september 2014.
• Drøftelser/forhandlinger med ejere af ejendomme omkring Torvet og andre fonde/interessenter – 2. halvår 2014.
• Gennemførelse. Opstart februar/marts 2015. Ibrugtagning juni 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085