23948sdkhjf

Software til måling af vibrationer i konstruktioner

NOVI-iværksættere i Aalborg bag international konference i København og ny software til måling af vibrationer i konstruktioner som vindmøller og motorvejsbroer.
To iværksættere bag NOVI Innovations succesfirmaer Palle Andersen og Rune Brincker fra Structural Vibration Solutions A/S har med udspring i deres uddannelse fra Aalborg Universitet og ved hjælp fra NOVI fået kommercialiseret deres software til måling af vibrationer i konstruktioner, så de i dag har patenter og kunder verden over.

Virksomhedens software er efterhånden kendt verden over, herhjemme anvender blandt Rambøll virksomhedens software.

Vibrationsmåling forudsiger kollaps
- Da vi startede firmaet op for otte år siden var der ikke ret mange, der tog os alvorligt. Men det er der i dag”, siger firmaets administrerende direktør Palle Andersen, og fortsætter:

- Populært sagt har vi fundet på noget software, der kan analysere vibrationer i konstruktioner. Det kan f.eks. være på vindmøller, rumfærger, boreplatforme og motorvejsbroer. Firmaerne bag sådanne konstruktioner har en klar interesse i at vide hvor meget disse konstruktioner kan holde til – det er jo både sikkerhed og penge det drejer sig om.

- Sammenstyrtningen af motorvejsbroen i Nørresundby kunne sandsynligvis have været forudsagt ved hjælp af vores software. Hvis et skib sejler ind i Storebæltsbroen, vil det også kunne fortælle, i hvilken grad broen har taget skade og derfor vil det være en stor hjælp for ingeniørerne. Og vi har faktisk været oppe og måle på den bro – det var en stor, stor oplevelse i mere end en forstand, siger Palle Andersen.

International konference i København
I næste uge er de to iværksættere værter ved den internationale konference International Operational Modal Analysis Conference (IOMAC), på Admiral Hotel i København, der samler flere hundrede forskere og firmaer fra hele verden. I tre dage skal deltagerne drøfte deres fælles hovedinteresse for vibrationer i konstruktioner.

Aalborg Universitet og firmaet Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements A/S i Nærum er de andre hovedkræfter bag IOMAC, der i år afholdes for tredje gang.

Firmaets software er i dag anerkendt over hele verden og derfor kan man sammen med Aalborg Universitet og Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurements A/S trække mange deltagere til en dansk konference på et område, der egentlig er mere internationalt end det er dansk.

Kilde: Structural Vibration Solution – www.svibs.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078