23948sdkhjf

Køge nærmere stadionprojekt til 650 millioner

Samarbejde med ejendomsselskab og investor skal sikre Køge et superstadion med over 10.000 siddepladser og 54.000 m² til både erhverv og breddeidræt.
Køge Byråd har besluttet at ville indgå et formelt makkerskab med to tunge spillere på markedet, ejendomsselskabet Deas og investeringsbanken Seb. Deas og Seb skal over de kommende måneder sørge for, at konkrete aftaler med interesserede investorer til Køge Park-projektet kommer i hus.

Deas skal sikre en bygningsmæssig optimering af projektet og udarbejde udbudsmaterialet til Køge Park, mens Seb skal finde de endelige investorer til projektet og give finansiel rådgivning til projektet i øvrigt.

OPP på plads inden 2015
Køge Byråd har tidligere besluttet, at Køge Park skal dannes som et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor private investorer således finansierer og forestår hele anlægsbyggeriet. Forventningen er, at en eller flere investorer – med hjælp fra Seb og Bendix Consult/Deas – inden årets udgang vil kunne danne OPP-selskabet og dermed overtage projektet fra Køge Kommune.

- Køge Park er jo ikke et rent kommunalt projekt. Køge Kommune har været fødselshjælpere på projektet og lagt det nødvendige indledende arbejde. Men nu er vi der, hvor vi som kommune ikke kan gøre meget mere for at hjælpe projektet på vej. Nu skal investorerne træde til, hvis Køge Park skal blive en realitet, siger borgmester Flemming Christensen.

Sidste detaljer mangler
Det anslås, at den samlede anlægspris for Køge Park vil være godt 650 millioner kroner. Køge Kommunes egne merudgifter vil være 10-11 millioner kroner årligt til blandt andet leje. Hertil vil komme et kommunalt anlægstilskud til den nye hal i Køge Park.

Køge Kommune skal samtidig deponere et beløb svarende til, hvad det ville koste at bygge den kommunale andel af Køge Park selv. Køge Kommune mangler her endnu at få afklaret den endelige størrelse på deponeringen hos Økonomi- og Indenrigsministeriet. Foreløbig har kommunen fået tilsagn om fritagelse for 30 millioner kroner, som vil betyde en faktisk deponering på 148 millioner kroner. Pengene til både deponering og haltilskud skal blandt andet komme fra salg af den grund, som Køge Park skal bygge på, til investor.

- Det er helt afgørende, at der er økonomisk balance i vores kommunale del af Køge Park. Derfor skal vi nu have en endelig afklaring om deponering fra ministeriet, ligesom der er nogle juridiske aspekter i projektet der cleares med centrale myndigheder. Jeg ser dog ganske optimistisk på, at vi kommer på plads her – som jo netop afspejles i vores nye samarbejde med Deas og Seb, understreger Flemming Christensen.

Parallelt med de sidste økonomiske og juridiske afklaringer fortsætter Køge Kommune dialogen med fremtidige brugere af Køge Park – HB Køge, idrætsforeninger, sundhedssektoren samt de mange private erhvervsbrugere mv. – omkring indretningen af Køge Park.

Fakta - Køge Park
• Skitsen for Køge Park omfatter et stadion med 10.300 siddepladser og fire bygninger i 4 etagers højde, som skal bruges til sport og kultur, til erhverv, konferencer, ungdomsboliger, hotel, lokaler til klubber og idrætsforeninger - i alt knap 54.000 m².
• Køge Park skal være hjemmebane for HB Køge, men vil samtidig forbedre forholdene for breddeidrætten i Køge Kommune med ny hal, nye klublokaler og gode træningsmuligheder.
• Køge Park skal placeres, hvor Køge Stadion ligger i dag og vil koste 650 millioner kroner. Private investorer vil stå for alle anlægsudgifter via et offentligt-privat partnerskab.
• Næste milepæle i projektet er dels i november 2014, hvor Køge Byråd vil skulle godkende investoraftale, dels februar 2015, hvor udbud af Køge Park i givet fald gennemføres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141