23948sdkhjf

Byggeriets Ankenævns årsberetning

Byggeriets Ankenævn modtog 644 sager i 2006 – mod 548 sager i 2005. Men ankenævnet må stadig afvise en lang række sager på grund af uklare aftaler. Det viser årsberetningen, som Byggeriets Ankenævn netop har offentliggjort
- Den svage stigning i antallet af sager i Byggeriets Ankenævn skal bl.a. ses i lyset af, at byggevirksomhederne i de senere år har udført stadigt mere arbejde for de private forbrugere, forklarer direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, og henviser til, at boligejerne ifølge Dansk Byggeris konjunkturanalyse brugte mindst 40,9 mia. kroner på modernisering og vedligeholdelse af deres hjem i 2006 mod 36,9 mia. kr. i 2005 og 32,9 mia. kr. i 2004.

Byggeriets Ankenævn afsluttede 653 sager i 2006, hvoraf 326 sager blev realitetsbehandlet. De resterende 50 pct. af sagerne blev henlagt eller afvist af nævnet.

Hovedårsagen til, at ankenævnet må afvise sager, er at sagerne er bevismæssigt uegnede – typisk på grund af mundtlige eller upræcise aftaler mellem forbrugere og virksomheder. I så fald kræver det parts- og vidneforklaringer at afklare sagen, og sagen må derfor behandles af de almindelige domstole.

- Både virksomheder og forbrugere stiller sig selv i en ringere position ved at nøjes med en mundtlig aftale. En aftale bør være skriftlig og tydeligt vise, hvad der er aftalt. Det øger chancen for et tilfredsstillende resultat. Og skulle sagen ende i ankenævnet, har begge parter skriftlig dokumentation, understreger Michael H. Nielsen og henviser til Forbrugeraftalen, som kan downloades fra www.byggaranti.dk .

En anden hyppig årsag til, at ankenævnet må afvise sager, er, at den indklagede virksomhed er uorganiseret og ikke ønsker at deltage i behandlingen af sagen. I de tilfælde er forbrugerne henvist til at forfølge sagen via domstolene.

I de 326 sager, der blev realitetsbehandlet i Byggeriets Ankenævn i 2006, fik forbrugerne helt eller delvist medhold i 76 pct. af sagerne. I knap 50 pct. af disse sager lå udbedringsomkostningerne på under 20.000 kr.

Se hele årsberetningen på www.byggerietsankenaevn.dk .

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11