23948sdkhjf

Færre køber varmepumper

Prisen afskrækker stadig boligejere fra at investere i varmepumper. Det ses på salget, som ifølge nye tal fra Varmepumpefabrikantforeningen faldt sidste år.
Det skriver installator.dk

Danskernes interesse i at købe varmepumper er faldende. Salget af varmepumper faldt således sidste år. Det viser nye tal fra Varmepumpefabrikantforeningen, som hidtil ikke har været offentlige.

Samlet var faldet for de tre primære typer varmepumper - jordvarmepumper, luft-luft varmepumper og luft-vand varmepumper - på syv procent. I 2012 blev der i alt solgt 26.820 enheder af de tre varmepumpetyper. Det tal var sidste år faldet til 24.923.

Installatørerne kan fremme salget
Den negative udvikling overrasker ikke Energitjenesten, som også oplever færre henvendelser vedrørende varmepumper. Særligt prisen virker afskrækkende på boligejere, som står overfor at skifte olie- eller gaskedel ud med en ny varmepumpe, forklarer energirådgiver ved Energitjenesten, Christian Oxenvad, til installator.dk.

Installatørerne skal derfor hjælpe boligejerne så meget på vej til et varmepumpekøb som muligt:

- Det er meget vigtigt, at installatøren tager kunden i hånden og hjælper med at lave en grundig beregning af totaløkonomien og det fremtidige elforbrug. Og i de tilfælde hvor merinvesteringen er tjent hjem på mindre end 10 år, kan man trygt anbefale kunden at investere i en varmepumpe, siger energirådgiver ved Energitjenesten, Christian Oxenvad, til installator.


Original artikel: http://www.installator.dk/salget-af-varm...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109