23948sdkhjf

Kvalificeret arbejdskraft – en mangelvare

De største trusler for byggeprojekter – ikke blot i Danmark – men på verdensplan er knapheden på kvalificerede entreprenører og de stigende priser på byggematerialer.
KPMG har udarbejdet en ny rapport, der viser, at manglen på kvalificerede entreprenører og de stigende materialepriser er de største udfordringer i branchen globalt set. Det skriver dagbladet Børsen.

Undersøgelsen afslører, at størstedelen af de adspurgte virksomheder – de 31 største virksomheder, der driver byggeprojekter i verden – forventer en markant stigning i efterspørgslen de næste fem år og forudser en stigning i byggeomkostninger, der vil gøre det vanskeligere for entreprenører at byde ind på projekter og samtidig overholde budget- og tidsgrænserne.

Udviklingen i byggebranchen er gået så hurtigt, at virksomhederne har svært ved at følge med uddannelsesmæssigt, og det kan i sidste ende komme til at gå ud over kvaliteten i byggeriet, da byggearbejdet så vil blive lagt i ukvalificerede hænder.

Undersøgelsen viser, at tilliden til entreprenørerne i øjeblikket er høj – men det kan manglende kvalificeret arbejdskraft hurtigt gøre en ende på.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094