23948sdkhjf

Arkil-direktør: Konkurrencen spidser til

Det er stadig en stor udfordring at tjene penge i anlægs- og entreprenørbranchen, selv om aktiviteten overordnet set er stigende.
Der er lys at skimte forude, hvis man kniber øjnene lidt sammen og kigger godt efter.

Nogenlunde sådan kan man omskrive ordene fra Arkil-direktør Jesper Arkil, som på Building Supplys foranledning giver en statusrapport på branchen set fra hans stol.

- Vi kan se, at der er arbejde nok et stykke ud i fremtiden. Det betyder, at vi tør investere og indrette os mere systematisk i forhold til opgaverne. Og det er bestemt positivt i modsætning til den stop-and-go-effekt, som vi så for nogle år tilbage, og som kan være skadelig for lysten til og muligheden for at udvikle sig, siger Jesper Arkil med henvisning til de mange anlægsprojekter, som anført af offentlige investeringer skal være med til at puste nyt liv i økonomien de kommende år.

Positivt med flere store projekter
Den øgede aktivitet giver dog ikke Arkil-direktøren tro på, at millionerne nu kommer til at vælte ind på bundlinjen, for konkurrencen i branchen er fortsat benhård.

- Selv om der er mere aktivitet, er konkurrencen bestemt ikke blevet mindre. Det offentlige udbyder jo netop de store projekter for at få interesse fra udlandet, så det skal vi også forholde os til, konstaterer Jesper Arkil, som har bestredet direktørposten i entreprenørvirksomheden siden 2007.

Han tilføjer dog skyndsomt, at Arkil på ingen måde beklager det forhøjede fokus på store opgaver.

- Vi opfatter det som noget positivt, at der kommer flere store projekter. Vi ser det som et udtryk for, at man gerne vil udnytte storskalafordelene og fjerne nogle af de grænsefladeproblematikker, der kan opstå. De store projekter stiller større krav til virksomhedernes kompetencer, men de sikrer også en bedre afvikling af opgaverne, lyder ræsonnementet.

Også skyer i horisonten
Med til den positive afvikling hører også, at Arkil og de andre entreprenørvirksomheder har muligheden for at kigge lidt længere frem i tiden end bare den næste opgave.

- Det er ikke det samme at bygge teknisk krævende jernbaner, som det er at bygge en vej i et åbent landskab. Forskellen kræver, at man kan satse og uddanne sin arbejdskraft derefter, siger Jesper Arkil.

Og selv om det overordnede billede altså er positivt, hvis man kniber øjnene sammen, er Arkil-direktøren ikke blind for nogle af de udfordringer, som lurer i den nærmeste fremtid.

- Der er stadig masser af skyer i horisonten. Kommunerne har eksempelvis stadig langt op til et fornuftigt investeringsniveau. Der er også en risiko for mangel på kvalificeret arbejdskraft til stede, og det er da på langt sigt alarmerende. Vi er nødt til at satse på kompetent herboende arbejdskraft, og det kræver altså, at vi uddanner den. Ellers må vi indrette os på nogle andre vilkår ved at ansætte udenlandske arbejdskraft, der ikke har de samme kvalifikationer, og det vil kun være skidt for branchen, understreger Jesper Arkil.

Læs meget mere i Building Supplys brancheanalyse for landets største entreprenører, som udkommer på nyhedsportalen fredag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078