23948sdkhjf

Populær tømreruddannelse er truet

Planer om en opdeling af uddannelser truer tømreruddannelsen, siger næstformanden for Træsektionen i Dansk Byggeri, selvom uddannelsen er mere populær end nogen sinde.
Tømreruddannelsen er i øjeblikket inde i en forrygende periode. Antallet af lærlinge er det højeste i 50 år og er oppe på 6.645 uddannelsesaftaler, hvoraf 3.490 af disse er indgået i 2006. Det oplyser Licitationen i dag.

Træsektionen i Dansk Byggeri er dog bange for, at regeringen vil opdele uddannelsen og dermed forringe kvaliteten af den.

Ifølge Dansk Byggeris Træsekstion skal en tømrer forsat være tømrer, og kommer der for mange specifikke afarter af den traditionelle uddannelse, er man bange for, at de uddannede tømrer bliver for specialiserede indenfor et enkelt felt, og dermed får svært ved at få arbejde bagefter.

- Erfaringerne med byggemontageteknikeruddannelsen skræmmer. Den førte ikke til noget som helst positivt, bortset fra, at mange der gennemgik den uddannelse, bagefter har taget en rigtig tømreruddannelse, fordi de ikke kunne få arbejde som byggemontageteknikere, siger Villy Jønsson fra Træsektionen.

Villy Jønsson mener ikke, at der er behov for en opdeling i tømrerfaget, men han er dog klar over, at erhvervsskolerne skal have et løft, da en undersøgelse har vist at ca. 50% af eleverne på skolerne og de involverede virksomheder er utilfredse med undervisningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078