23948sdkhjf

Entreprenørerne står for 50% af væksten i 2006

Byggeomsætningen rundede i 2006 ca. 200 mia. kr., og det er entreprenørerne, der har været det helt store vækstlokomotiv.
BAT har analyseret udviklingen i bygge- og anlægsbranchen i 2006, og den samlede omsætning voksede i 2006 med 16,1%. Det samlede facit for branchen blev en omsætning på 200.8 mia. kr. Det oplyser Licitationen i dag.

Entreprenørerne har i undersøgelsen vist sig at være det helt store vækstlokomotiv, da de stod for mere end halvdelen af væksten i 2006.

Byggeomsætningen steg med 27,9 mia. kr., og heraf stod entreprenørerne for 14,5 mia. kr. Også procentvis var entreprenørfaget den del af branchen, der havde størst vækst.

Bo Sandberg, økonom i BAT-kartellet forklarer fremgangen:

- Entreprenørfaget er kendetegnet ved en bred vifte af aktiviteter i opgaveporteføljen, der tæller nybyggeri af boliger/erhverv, anlægsaktiviteter og mange totalrenoveringer af privatboliger. Hvis der er en lille nedgang indenfor et af disse delmarkeder, kan entreprenører relativt uproblematisk skifte mellem opgaverne. Men det er dog ikke hele forklaringen: Indtjening og regnskabstal tyder på, at de største entreprenørvirksomheder fortsat er mere optaget af omsætningsmaksimering og markedsandele end af profitmaksimering.

Kilde: Licitationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.298