23948sdkhjf

Skanska jagter kvindelige ingeniører

Hos den internationale entreprenørkoncern i Sverige får cheferne bonus for at ansætte kvinder.
Skanska koncernen har et mål om at ansætte flere kvinder, derfor belønner koncernen nu de svenske chefer økonomisk, hver gang de ansætter en kvindelig ingeniør.

Byggebranchen er et meget mandsdomineret fag, og derfor er det vigtigt at fokusere på kvinder. Skanska Danmark har ikke tænkt sig at køre hverken specielle hvervekampagner eller bonusordninger i forsøget på at tiltrække flere kvinder til koncernen. Koncernen i Danmark nåede heller ikke målet i 2006 om, at halvdelen af nyansatte skulle være kvinder.

I Sverige er det stik modsat. Hvervekampagner og økonomisk bonus har medført at 40% af alle nyansatte i koncernen sidste år var kvinder. Den økonomiske bonus tilfalder dog kun de chefer, der ansætter mindst 35% kvinder.

Petter Eiken vicedirektør i Skanska AB mener, at mangfoldighed i en organisation er en styrke, og har været med til at implementere rekrutteringsprogrammet med bonusordningerne.

Han fortæller da også til avisen, at mange blev fortørnede over ideen og truede med at sælge deres aktier, men at reaktionerne virkede inspirerende frem for fornærmende på initiativtagerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125