23948sdkhjf

Aftale om professionshøjskoler

Regeringen ønsker en ny struktur på uddannelsesområdet, som vil komme til at omfatte såkaldte professionshøjskoler. Hvilke uddannelser, der skal puljes i de kommende år, debatteres livlig og vil også få stor betydning for byggeriet.
Det er Dansk Byggeris og en række andre aftagergruppers holdning, at en styrkelse af sammenhængen mellem erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser er langt vigtigere end sammenhængen mellem forskellige grupper af videregående uddannelser.

For Dansk Byggeri er det afgørende, at ingeniøruddannelserne styrkes. Tilgangen har været vigende gennem de seneste år, mens efterspørgslen har været stigende. Det er væsentligt, at der etableres et studiemiljø, der kan understøtte de professionsrettede ingeniøruddannelser.

- Vi ønsker, at man i den nye struktur tænker aftagergrupperne ind, så samarbejdet bliver formaliseret. Den måde, som uddannelsesinstitu¬tioner og aftagerrepræ¬sentanter i dag samarbejder om konstruktøruddannelsen, sikrer, at der er samklang mellem uddannelserne og erhvervslivets behov, understreger uddannelseschef i Dansk Byggeri, Marie-Louise Deth Petersen.

Dansk Byggeri har ønsket en national ingeniørhøjskole, der kan styrke ingeniøruddannelserne og hilser det velkomment, at regeringen har indgået aftale med Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om denne mulighed i en periode på op til 7 år. Det giver mulighed for, at uddannelserne kan finde sig tilrette i den nye uddannelsesstruktur. Dansk Byggeri lægger vægt på en teknisk løsning, der kan sikre ligeværdighed mellem de forskellige faggrupper i professionshøjskolerne.

- Vi lægger vægt på, at der bliver skabt et stærkt og attraktivt uddannelsesmiljø for diplom-ingeniøruddannelserne. Det skal være tydeligt for uddannelsessøgende, hvad en ingeniøruddannelse er, og hvor den udbydes, siger teknisk direktør i NCC, Per Tagora og fortsætter:

- Vi tror, at en national ingeniørhøjskole kan være med til at styrke ingeniøruddannelserne og gøre dem attraktive, også for unge faglærte. Målet er, at der igen bliver direkte adgang for eksempel for struktører, murere og tømrere til at læse videre til ingeniør, og i Dansk Byggeri er vi tilfredse med, at ingeniørhøjskolerne har fået 7 år til at indpasse sig i den nye struktur.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078