23948sdkhjf

Systematisk registrering af bygningssvigt afvises

Byggeforskere og Dansk Byggeri ønsker en systematisk registrering af bygningssvigt, som f.eks. tagkollaps under voldsomt snefald.
De danske myndigheder kender ikke årsagen til, at mindst ti tage styrtede sammen under de voldsomme snemasser i sidste uge og anser ikke kollapsene som værende et stort problem. Det oplyser Ingeniøren i dag.

Byggeforskere og Dansk Byggeri er dog af en anden opfattelse, og det vil ske igen siger de. Derfor mener de, at man ved en systematisk registrering af bygningssvigt vil kunne forebygge tagkollaps i fremtiden.

Med en database vil man kunne se, om bygningssvigt forekommer oftere i bygninger fra en bestemt periode eller med en bestemt konstruktion. Med en sådan viden vil man i fremtiden kunne udpege de farlige bygninger.

Eksperter mener dog at der skal mere til end en database, men for nuværende vil det være det bedste middel.

Erhvervs- og Byggestyrelsen er derimod skeptisk over for et "bygningspoliti" i form af en database:

- I dag er det entydigt bygningsejerens ansvar, at sikkerheden i hans byggeri er i orden. Periodiske eftersyn vil være et meget vidtgående skridt for at løse et problem, som jeg ikke anser for at være særlig stort. Jeg tvivler på, at det vil være samfundsøkonomisk rentabelt, siger Jesper Rasmussen fra Erhvervs- og byggestyrelsen til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078