23948sdkhjf

Vandtæt puds til murværket

Skalflex har udviklet en meget alsidig puds, der næsten er helt vandtæt og kan forebygge fugtskader og frostsprængninger.
Den vandtætte puds til murværket er nu en realitet - og hermed er der opstået en helt ny mulighed for at forebygge en række af de tidligere kendte frostsprængninger på overflader med fugtpåvirkninger.

Det er firmaet Skalflex A/S i Viborg, der ved hjælp af den nyeste nano-teknologi har udviklet en næsten 100 procent vandtæt puds. Nyheden hedder Multipuds Vandtæt og er alsidig cementbaseret puds med den helt unikke egenskab, at den kan forhindre den vand- og fugtoptagelse, som med tiden kan forårsage frostsprængninger i overfladen.

Pudsen er derfor den helt perfekte løsning på udsatte steder som sokler, trapper, skorstene, læmure og udhæng, mens den inde i huset er yderst velegnet på de fugtige kældervægge, hvor der er behov for tætning mod vand og fugt.

Teknologisk Institut har testet den nye Multipuds Vandtæt og målt produktets såkaldte vandabsorptionskoefficient til blot at være en 1/80 af en traditionel pudsmørtel. Det vil i praksis sige, at den er så godt som vandtæt.

Multipuds Vandtæt besidder alle de positive egenskaber, som en puds på cementbasis traditionelt har. Den er således vaskbar, diffusionsåben og vejrbestandig. Samtidig er den elastisk og fleksibel, så den hæfter på stort set alle typer af faste og bæredygtige underlag. Den store vedhæftningsevne gør den også velegnet som reparationsmørtel - selv på malede overflader.

Den nye vandtætte puds er lige så let at arbejde med som traditionelle pudsprodukter og kan påføres på hele tre måder: Dels som svumme-mørtel med en kost; dels som tyndpuds, og dels i pudslag op til 1 centimeter ved tilsætning af kvartsand. Den hærder uden svindrevner og giver en mat og ru overflade, der efterfølgende kan males eller videreforarbejdes med Skalcem produkter.
Multipuds Vandtæt leveres i spande på 5 og 15 kilo og kan købes over hele landet i byggemarkeder og tømmerhandler.

På Skalflex's hjemmeside er det muligt at læse mere om produktet, ligesom det er muligt at finde nærmeste lokale forhandler.

Kilde: Skalflex - www.skalflex.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078