23948sdkhjf

Plastindustrien: Unuanceret og fejlagtig kritik af plastisolering

Brancheorganisationen tager til genmæle i kølvandet på de senere dages negative omtale.
Flere medier har de sidste dage bragt historier om, at nye energieffektive byggerier kan øge risikoen i forbindelse med brand. Blandt andet har isolering med celle- og skumplast stået for skud, men kritikken er fejlagtig, mener man hos Plastindustrien.

- Der er strenge regler for, hvordan plastisoleringen skal anvendes og indkapsles i forbindelse med byggeri. Derfor er det min klare overbevisning, at den kritik, der har været rettet mod disse isoleringsmaterialer, er både unuanceret og fejlagtig, siger miljøkonsulent i Plastindustrien Jakob Clemen.

I 2012 gjorde nye danske regler det muligt at isolere facader på en række bygningstyper med celleplastmaterialer som PUR, PIR og EPS. Jakob Clemen peger på, at lovgivningen blev harmoniseret med reglerne i Sverige og Norge, hvor materialerne har været anvendt gennem mange år.

- Myndighedernes accept af facadeisolering med plastmaterialer tilbage i 2012 skete på baggrund af omfattende dokumentation for sikkerhed i forbindelse med brand, og udlandets mangeårige positive erfaringer, siger han.

Plastisolering skal dokumenteres at overholde en række kriterier ved prøvning efter den svenske brandprøvningsmetode ”SP Fire 105”. Der er tale om en storskala-testmetode, der anvendes i de situationer, hvor det lovgivningsmæssigt er nødvendigt at vurdere brandspredning langs facadesystemer i etagebyggeri. Yderligere info om de gældende kriterier kan findes i Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri , side 52-54.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094