23948sdkhjf

Rekordomsætning i vinduesbranchen

Branchedirektør Johny H. Jensen fra VinduesIndustrien oplyser, at den danske produktion af vinduer og yderdøre i 2006 målt i styk antal, steg med 17 % til hjemmemarkedet og 23,5 % på eksportmarkederne.
Samlet set kan brancheforeningens medlemmer notere sig for en omsætningsfremgang på knap 20,7 % til ca. DKK 5,5 mia., og eksporten udgør heraf nu knap 21,5 % af den samlede omsætning, svarende til knap DKK 981 mio.

Branchen har i den seneste tid kraftigt udbygget produktionskapaciteten, både herhjemme og i udlandet, som betyder, at man kan følge med den øgede efterspørgsel i Danmark og samtidig været i stand til at øge eksportandelen.

Leveringstiderne i branchen er stadig acceptable og mange producenter kan godt levere vinduer og yderdøre på 3-6 uger fra ordre.

Danske vinduer og yderdøre er i udlandet kendt for deres høje kvalitet og flotte finish, hvilket har gjort dem meget efterspurgte i Storbritannien og Irland, som nu aftager ca. 79 % af den samlede danske eksport. Den øvrige eksport går til Skandinavien og Tyskland.

Myndighedernes nye skrappe energikrav til vinduer har medført en massiv satsning på produktudvikling i branchen, som dog efterlyser regeringsinitiativer, som kan være med til at hjælpe branchens mange SMV til at overleve i den skærpede kamp om implementering af ny forskning og teknologi.

De nye energikrav ved vinduesudskiftninger er for skrappe og reglerne for komplicerede, og de kan potentielt komme til at udgøre en risiko for, at den traditionelle danske facadearkitektur ødelægges, som det også skete i 70’erne, hvor vinduerne med poste og sprosser i stor stil blev udskiftet med ét-fagsvinduer af energihensyn.

VinduesIndustrien er en brancheforening for 70 vinduesfabrikanter, og branchen beskæftiger ca. 5500 ansatte.

Kilde: VinduesIndustrien – www.vinduesindustrien.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203