23948sdkhjf

Masser af uddannelsesaftaler i byggeriet

Byggeriet slår alle rekorder og næsten 10.000 lærlinge fik praktikplads i 2006. Bygge- og anlæg står for 30 % af alle igangværende udannelsesaftaler, og der er hele 37 % flere aftaler med lærlinge med indvandrerbaggrund.

Byggeriets uddannelser har længe været populære, og byggeriet har tradition for at uddanne mange unge. Men nu går det ekstra stærkt. Antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet er steget med 20% i forhold til sidste år, viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet.

- Vi glæder os over for tredje år i træk at kunne se en 20 % stigning i antallet af indgåede aftaler. Antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet er i dag højere end i de gyldne lærlingeår tilbage i 1960’erne, fortæller Jesper Juul Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Han advarer dog samtidig om ikke at slippe fokus på kvaliteten i erhvervsuddannelserne. Dansk Byggeri har således peget på problemer på skolerne med at sikre eleverne uddannelse i fulde 37 timer om ugen.

På positivsiden står også en meget positiv udvikling i antallet af uddannelsesaftaler med unge af anden etnisk baggrund end dansk. Her viser de nye tal en stigning på hele 37%. Denne gruppe udgør nu 5,5% af det samlede antal uddannelsesaftaler inden for byggeriet.

- Virksomhederne i byggeriet er for alvor begyndt at ansætte og uddanne lærlinge med indvandrerbaggrund. Og noget tyder på, at de unge med indvandrerbaggrund har fået øjnene op for byggeriet. Det er positivt.

Den gunstige udvikling har dog også ført til, at der i visse dele af landet er mangel på lærlinge. Både de store og de små virksomheder er interesserede i at uddanne flere struktører, og flere steder i landet er der ledige praktikpladser inden for dette område.

- Endnu flere unge kunne få en læreplads, hvis de søgte bredere både geografisk og fagligt, siger Jesper Juul Sørensen og opfordrer afslutningsvis lærlingene til at overveje deres uddannelsesvalg en ekstra gang:

- Giv for eksempel struktørfaget en ekstra overvejelse, selv om det måske var tømrer eller murer, der stod højest på ønskelisten.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078