23948sdkhjf

Dansk Arkitektur til tops

[i]To danske tegnestuer, Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma og Henning Larsen Architects (HLA), har på fornem vis markeret sig i den internationale konkurrence om Würth kultur- og konferencecenter i den tyske by Künzelsau-Gaisbach.[/i]
Lundgaard & Tranberg fik en andenplads og HLA en tredjeplads i konkurrencen, som blev vundet af den prisbelønnede britiske arkitekt David Chipperfield. En række andre internationale navne deltog også, men blev altså overhalet af de to danske arkitektfirmaer.

Partner Nicolai Richter-Friis fra Lundgaard & Tranberg fortæller, at opgaven var noget af en kraftanstrengelse og én af de mest komplekse, han har været med til, fordi kultur- og konference-centeret indeholder en række forskellige funktioner såsom bibliotek, koncert- og teatersale, konferencecenter, museum og skulpturhave.

- Vi vidste faktisk ikke, om vi skulle grine eller græde, da vi blev nummer to, men ved præsentationen sagde Reinhold Würth, at han inden for det næste år vil kontakte de præmierede tegnestuer for at finde ud af, hvilket projekt, som skal realiseres. Så det er altså ikke afgjort endnu, siger Nicolai Richter-Friis.

Kilde: DAC – Dansk Arkitektur Center – www.dac.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078