23948sdkhjf

Nye byggerier bukker under for våd og blæsende vinter

De seneste måneders regnmængder og stærke blæst har afsløret, at selv helt nye byggerier har svært ved at klare det ekstreme vejr. Men det giver travlhed i en virksomhed i Ikast.
Mens debatten om de globale klimaændringer raser og mange danskere forbereder sig på, at vandene stiger og vejret blive mere ekstremt både sommer og vinter, ja så mærker virksomheden Sylan AS i Ikast nu følgerne af denne vinters usædvanlige vejr.

I de seneste måneder, der har budt på helt uvante mængder af regn og blæst, har virksomheden haft historisk travlt med at hjælpe virksomheder, institutioner og private med at holde fugten ude. Og det er ikke kun i lavtliggende kældre og gamle huse, at vandet kommer ind.

- Lige nu får vi dagligt så mange henvendelser om problemer med fugt på facader og i kældre, at vi helt har indstillet det opsøgende salg. Henvendelserne kommer ikke kun fra ejere af ældre ejendomme. Selv på helt nye og endnu ikke ibrugtagne byggerier oplever vi, at det voldsomme vejr får vandet til at løbe ind, hvor man slet ikke havde forestillet sig det, siger Jesper Svenningsen, der er direktør for de 30 ansatte i Ikast-virksomheden Sylan.

På det seneste har virksomheden blandt andet modtaget ordre på afhjælpning af problemer i helt nye bygninger, der ikke har kunnet klare regnmængderne. Og der er så meget at rive i, at virksomheden ansætter nye medarbejdere, som udelukkende skal arbejde med fugtsikring.

I fremtiden må man kalkulere med højere vandstand
Store mængder regn kombineret med stærk blæst gør, at vand faktisk godt kan løbe opad. Det plejer man ikke at tage højde for i byggerier herhjemme, men det er noget, man i fremtiden bliver nødt til at kalkulere med.

- Og det er ikke kun vand, som kommer ind, der giver problemer. Er bygningerne ikke effektivt beskyttet mod vandet udefra, kræver næsten alle byggematerialer hurtigere vedligeholdelse, konstaterer Jesper Svenningsen.

Ud over at afhjælpe akutte vandskader arbejder Sylan AS med rådgivning og udførelse af bygningsrenovering og sikring mod fugt, med renoveringer af facader og kældre og med imprægnering af bygninger.

Samarbejdspartnerne er primært professionelle i byggebranchen, murermestre, entreprenører, boligselskaber, ejendomsadministratorer samt arkitekter og ingeniører. Men Sylan AS løser også opgaver for virksomheder og private.

- Vores baggrund er 25 års erfaring, gode produkter og dygtige medarbejdere, der har forstand på den her niche af byggefaget, forklarer Jesper Svenningsen.

Yderlige oplysninger kan rekvireres på www.sylan.dk

Kilde: Sylan A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093