23948sdkhjf

Virksomheder skal turde ansætte folk med skavanker

Mens der efterhånden bliver talt tysk, svensk, polsk, estisk og mange andre sprog rundt om på arbejdspladserne, er der fortsat mere end 100.000 ledige i Danmark, og mange brancher og fag søger stadig efter folk, som kan tage fat.
Desværre kunne beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ikke supplere med en mirakelkur, da han på Danske Malermestres stævne i Nyborg 25.-27. januar opremsede alle de gode ting, regeringen allerede havde gjort for at skaffe flere i arbejde.

– Vi har sat efterlønsalderen op samtidig med, at pensionsalderen er hævet. Vi har gjort jobformidlingen mere effektiv, sat gang i en bedre integration og øget presset på de ledige, fastslog Claus Hjort Frederiksen og fortsatte:

– Det er fint med selvros, men I vil selvfølgelig gerne vide, hvad regeringen vil gøre fremover. Og jeg kan love, at sigtelinjen for regeringen på kort og på langt sigt er at skaffe flere ud på arbejdsmarkedet.

Løsningen var, sagde Claus Hjort Frederiksen, at få de ældre til at blive længere på arbejdsmarkedet, at få de unge hurtigere gennem uddannelsessystemet og en bedre integration af indvandrere.

Med hensyn til integration mente Claus Hjort Frederiksen, at samfundet længe har skudt sig selv i foden. Holdningen har længe været, at der skulle tages hensyn til religion og kultur. Men det er forkert, mente ministeren.

Beskeden skal i stedet være, at et arbejde sker på danske vilkår, med alt hvad det indebærer, og det skal indvandrerne respektere.

Unge andengenerationsindvandrere skal have støtte fra virksomheden
Unge andengenerationsindvandrere har et helt særligt problem; at mere end halvdelen dropper ud af ungdomsuddannelserne.

Men her var der gode erfaringer fra Århus, hvor det med støtte og hjælp har været muligt at få alle unge andengenerationsindvandrere i et særligt projekt til at gennemføre en uddannelse.

– Det ændrer dog ikke ved, at I også er nødt til at gøre en indsats. Vi ved godt, I driver virksomhed og ikke et filantropisk foretagende. Vi er klar med løntilskud til dem, der ikke lige er 100 % arbejdsklar fra dag et, lød det fra beskæftigelsesministeren, som dog også holdt en pegefinger løftet overfor malermestrene:

– I skal også være mindre kræsne og villige til at investere tid og penge i at skaffe arbejde til dem, der måske ikke umiddelbart passer ind.

Kilde: Danske Malermestre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094