23948sdkhjf

Bæredygtig bygning sikrer dansk tegnestue international pris

I dag modtager den danske tegnestue Ag5 den prestigefyldte arkitekturpris International Property Awards 2014 i Asia Pacific regionen for første etape af et bæredygtigt kontor-kompleks i indonesiske Jakarta.
Det startede med beslutningen om at satse 100 procent på at tegne bæredygtige bygninger. Ikke bare bygninger, der reducerer energien og genbruger ressourcer. Men bæredygtig arkitektur baseret på en idé om, at bygninger kun består, hvis deres arkitektoniske kvalitet er høj og funktionaliteten god.

I dag får den danske tegnestue med kun ni medarbejdere en af verdens mest prestigefyldte designpriser ved en stor gallaceremoni i Kuala Lumpur.

- Vi er meget glade for prisen, og for os som tegnestue er det en vigtig anerkendelse. Vi oplever en markant interesse i Asien for den måde, vi i Danmark tænker og arbejder med bæredygtigt byggeri. Og vi ser et stort potentiale for andre danske virksomheder med kompetencer inden for bæredygtighed i Asien, fortæller Marc Wilson, chef for projektet og partner i Ag5.

Bredt blik på bæredygtighed
Højhusbyggeriet, som Ag5 præmieres for, hedder Gran Rubina Tower og er ved at blive opført i centrum af Indonesiens hovedstad, Jakarta. Tårnet er første etape af et planlagt 180.000 m2 kontorkompleks, som skal stå færdigt i 2018.

Det prisvindende tårn er på 23 etager og udmærker sig blandt andet ved at bruge 30 procent mindre energi end almindelige højhuse i regionen. Tårnet har en forskudt planløsning, der på én gang sikrer optimal udsigt inde fra bygningen og begrænser varmeindfaldet udefra. Samtidig har højhuset taghaver, der er placeret i forskellige niveauer op igennem bygningen, og et grønt område som central akse for byggeriet, som alle beboere i området opfordres til at bruge. For som Marc Wilson siger:

- For os handler bæredygtighed ikke kun om traditionel energieffektivitet og ressourceforbrug. Bæredygtige bygninger understøtter det gode liv i bred forstand. For bygninger, som mennesker trives i og med, lever per definition længere. Den erfaring har vi fra vores mangeårige arbejde med boliger, institutioner og arbejdspladser.

Med i videre kamp om international hæder
The International Property Awards hædrer hvert år de bedste præstationer inden for beboelses- og erhvervsejendomme i hele verden. Dommerpanelet består af op imod 70 professionelle designere, arkitektur, byudviklingskonsulenter mv. Prisen er delt op i flere afdelinger, som dækker følgende regioner: Afrika, Asia Pacific, Arabien, Canada, Caribien, Central & Sydamerika, Europa, UK og USA.

Senere på året vil de nationale vindere kappes om at blive regionens bedste. Og siden vil de regionale vindere dyste imod hinanden om titlen som verdens bedste ved World’s Best Awards 2014. Med prisen er Ag5 nu med i opløbet.

Ag5 står foruden projekter i udlandet bag en række offentlige og private byggeprojekter i Danmark, blandt andet udvidelsen af Frederiksberghallerne og en ny hospitalsbygning med akutfunktion til Psykiatrisk Center Ballerup.
Læs mere om: Ag5
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094