23948sdkhjf

Dansk byggeri kan klare vejrekstremer

Vi behøver ikke ligge søvnløse om natten i frygt for at vores bygninger ikke kan klare de tiltagende vejrekstremer. Overholdes de nye krav til dansk byggeri, kan vores bygninger modstå både tropiske storme og højere vandstand.
FNs klimaeksperter spår om flere vejrekstremer i hele verden grundet den globale opvarmning. Men vi behøver ikke bekymre os synderligt, for danske bygninger er rustede til det barske klima, hvis de overholde de nye byggekrav. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

Ifølge de nye byggekrav skal danske byggerier bl.a. være så solide, at de kan modstå ti minutters pres fra en middelvind på 24 sekundmeter. Bygninger i Vestjylland skal dog kunne modstå pres på 27 sekundmeter.

Udover ovennævnte kommer flere faktorer i de nye byggekrav, der sikrer, at bygningerne kan klare endnu hårdere vindstød.

Forskere fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) arbejder løbende på at få kortlægge de påvirkninger, det ekstreme vejr har på de danske bygninger. Dette for at udarbejde retningslinier, som byggebranchen kan følge for at bygge stærkere bygninger i fremtiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078