23948sdkhjf

Uddannelsessteder og museum skal danne nyt fælles kulturmiljø

Det tæt bebyggede areal omkring Struer Museum, Struer Statsgymnasium og Struer Erhvervsskole får nu et kvalitativt løft med 1,9 mio. kr. fra Realdania. Projektet hedder Campus Struer.
Formålet med Campus Struer er at skabe gode rammer om et fælles kulturmiljø med deltagelse af uddannelsesstedernes elever, gæster og medarbejdere på museet.

Struer Gymnasium og HF, Struer Erhvervsskole og Struer Museum vender i bogstavligste forstand ryggen til hinanden. Området mellem de tre institutioner har nærmest baggårdspræg og er på nuværende tidspunkt både funktionelt og arkitektonisk værdiløst.

Bag skolerne og museet gennem der sig en kulturhistorisk perle – forfatteren Johannes Buchholtz’s hus, der ligger indestængt og livløst trods de tre omgivende og levende institutioner.

- Udvidelsen af Statsgymnasiet og det igangværende byggeri på museet har gjort det nødvendigt at nyvurdere arealerne og mulighederne i en sammenhæng, og her har Struer Museum tænkt skridtet videre til at sikre et kreativt fælles kulturmiljø, siger planchef Bjarke Danvig fra Struer Kommune.

Med den økonomiske opbakning fra Realdania bliver det nu muligt at finde en rådgivende arkitekt og sideløbende idéudvikle projektet sammen med områdets institutioner og brugere – og her vil Realdania også bidrage med fondens erfaringer på området.

- Vi vil gerne igen se Buchholtz Hus ”lyse på toppen af bakken” omgivet af uddannelsesstedernes sprudlende unge mennesker, siger museumsleder Torben Holm, der samtidig tilføjer, at museet vil lade sig inspirere af dem – og måske har museet også noget at byde ind med, når de unge skal videreføre den lokale identitet.

Kilde: Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078