23948sdkhjf

Finansiering af ny cityring fejlberegnet med 1,8 mia.

Finansieringen af det nye anlægsprojekt, den københavnske metrocityring, er baseret på forældede tal. Beregningerne viser, at projektet mangler 1,8 mia. kr.
Trafikministeriet, der har stået for beregningen af den nye københavnske metrocityring, har anvendt en gammel beregningsmodel med forældede tal.

En tredjedel af pengene til det nye anlægsprojekt skal komme fra billetindtægterne, men Trafikministeriet har overvurderet passagertallet med 50 % , og det har fået store konsekvenser for finansieringen. Det oplyser Ingeniøren i dag.

Beregningsmodellen blev også anvendt til den eksisterende Metro, og også dengang konstaterede man, at beregningerne med passagertal slog fejl.

- Vi har ramt skævt, fordi modellen har anvendt gammelt datagrundlag og forudsætninger, der har vist sig for optimistiske, siger projektleder Goran Vuk fra Center for Trafik og Transport, DTU til avisen.

Billetindtægterne var i første omgang beregnet til at give 5,4 mia. kr., men nu vil de kun bidrage med 3,6 mia. kr., hvilket er et fald på 1,8 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093